Ciasto jaglane z musem o smaku banana i mango

Brakuje Ci ciągle czasu? Chcesz się zdrowo odżywiać, ale od czasu do czasu masz też ochotę na coś słodkiego? Nie musisz już spędzać godzin w kuchni na mieszaniu, ucieraniu i ugniataniu wielu składników, aby przygotować ulubione ciasto. Wypróbuj mój przepis na pyszne, bezglutenowe i zdrowe ciasto jaglane z musem o smaku banana i mango. Kilka chwil i ciasto jest już gotowe. Przekonaj się, jak szybko ciasto znika ze stołu 🙂

Przygotowanie:

Ugotowałam kaszę jaglaną na wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie dodałam cukier kokosowy, białko roślinne o smaku wanilii (jeśli nie dodasz białka proponuję dać więcej cukru kokosowego – około 70 g), olej kokosowy i kakao. Wszystkie składniki zblendowałam wraz z przyprawami. Następnie dodałam rodzynki i orzechy i wymieszałam.

Rozgrzałam piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wysmarowałam blachę olejem kokosowym, przelałam masę na ciasto i piekłam około 45 minut. Ciasto pozostawiłam w piekarniku do wystygnięcia.

Składniki na mus wymieszałam w blenderze i włożyłam do lodówki.

Ciasto podałam z musem na wierzchu.

Komentarze 8 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

dołączam się do pytania, jakiej wielkości jest foremka na ciasto? 🙂

Zrobilam dzisiaj dla gosci razem z moja ukochana wiosenna zupa z kalarepy:) wyszlo przepyszne!zwlaszcza ten mus mango & chia robi super robote! 🙂

Pani Aniu, czy to ciasto trzeba piec? Przecież dodajemy kaszę już ugotowaną. Jak zblendujemy składniki to może wystarczy włożyć ciasto do lodówki? Pozdrawiam serdecznie – pięknie majowo 🙂

Czy zamiast kaszy jaglanej, można użyć mąki jaglanej, jeśli tak to w jakich proporcjach? Z góry dzięki za odpowiedź ?

Jak zwykle super- przepis. Nad czym warto się natrudzić. Pozdrowienia.