Arbuz i awokado

Ogłaszam: arbuz to król sierpnia! Słońce się nie poddaje, więc przyjaźnimy się z arbuzem dalej, może i we wrześniu nam pokróluje :).

Dzisiaj od rana chodziła za mną papryczka chilli. Chęć na ostre oznacza brak cynku, pojawia się zwykle przy zmęczeniu. Organizm sam najlepiej decyduje co powinniśmy zjeść. O właściwościach arbuza pisałam już TUTAJ

SAŁATKA Z ARBUZA I AWOKADO Z CHILLI

Myjemy, obieramy, kroimy, mieszamy i jemy :).

I jeszcze koniecznie
SZASZŁYKI Z ARBUZA I AWOKADO
Też można przyprawić chilli lub guacamole, a można zjeść bez przypraw. Z listkami mięty lub innego smacznego ziółka.

foto: Marta Wojtal

Smaki lata :).

Komentarze 3 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Sałatkę muszę koniecznie przetestować, brzmi pysznie! Jutro rano biegnę do sklepu po arbuza 😉
Aniu, czekam z niecierpliwością na Twój post na temat jedzenia mięsa. Widziałam na instagramie, że znowu zaczęłaś je spożywać i jestem bardzo ciekawa, co na ten temat napiszesz, zwłaszcza, że sama zastanawiam się, czy nie odrzucić go ze swojej diety. Pozdrawiam 😉

Pani Aniu, czy można użyć innego sera, a nie sera tofu ?
Niestety w mieście nie mogę go znaleźć a z chęcią bym taką sałatkę zjadła 🙁

Lepiej w takim razie nie dodawać żadnego sera 🙂
Proponuję wiórki kokosowe i komosę ryżową 🙂