Bananowe placuszki
Mocno dojrzałe banany leżą samotnie na Waszej kuchennej półce i nie macie pomysłu jak je wykorzystać…? Zróbcie na śniadanie placuszki bananowe! Z pewnością macie wszystkie pozostałe składniki, które będą Wam potrzebne jako baza, a dodatki dobierzcie według własnych upodobań 😉
Sposób przygotowania:
Banana rozgniotłam widelcem, wymieszałam z płatkami owsianymi, jajkami i napojem kokosowym. Na patelni rozgrzałam olej kokosowy. Nakładałam bananową masę łyżką, formując placuszki. Smażyłam z obu stron, aż do zarumienienia.
Placuszki przełożyłam na talerz, polałam syropem z daktyli (możecie użyć też miodu lub syropu klonowego) i posypałam borówkami (świetnie sprawdzą się też inne mrożone owoce jagodowe, np. truskawki lub maliny).
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…