Blok czekoladowy
Zapewne znacie moją słabość do słodkich przekąsek! Ten przepis powstał spontanicznie, a wykorzystałam do niego składniki, które prawie zawsze mam w swojej kuchni. Wystarczy je zblendować, a potem schłodzić w zamrażarce: prosto, szybko i pysznie – zobaczcie sami! 🙂
Sposób przygotowania:
Daktyle zalałam gorącą wodą i odstawiłam do namoczenia. Olej kokosowy rozpuściłam z czekoladą. Następnie zblendowałam odsączone daktyle i napój roślinny, dodałam olej z czekoladą i całość wymieszałam. Dodałam posiekane orzechy i ponownie wymieszałam masę.
Przełożyłam masę do pojemnika i umieściłam go w zamrażarce na około 40 minut. Po schłodzeniu możecie pokroić blok na małe kostki i posypać dodatkową porcją pokruszonych orzechów 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…