Chutney z czerwonej cebuli – słodkie samo w sobie!
Cóż to jest chutney?
To gęsty indyjski sos, stosowany jako dodatek do różnych dań. Przygotowywany jest zarówno z warzyw, jak i owoców. Nie ma jednego uniwersalnego przepisu na chutney. W każdym regionie Indii wykonuje się go na inny sposób, wykorzystując sezonowe składniki.
Chutney możesz wykorzystać do chleba lub np. do pierogów świątecznych.
U mnie jeden słoiczek poszedł od razu 🙂 – jako deser przed obiadem.
Komentarze 5 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Aniu ile może stać takie chutney w słoiczku? Chciałabym zrobić to w czwartek rano a wykorzystać w Wigilię i pierwszy dzień Świąt.
A może zamiast żurawiny rodzynki?
Jest rewelacja :):)
coraz ładniejsze zdjęcia pojawiają się na blogu robione przez Panią, nauka nie poszła w las:)
Wekować? Czy niezawekowane postoi trochę? 🙂