Ciasteczka daktylowe

Każdy ma czasami chęć na coś słodkiego — ja również! Lubię wtedy sięgać po sprawdzone, szybkie przepisy, dokładnie takie jak ten. Baza to suszone daktyle, które świetnie nadają się do zdrowych, słodkich przekąsek — są dodatkowo świetnym źródłem potasu i poprawiają pracę układu pokarmowego. Najczęściej wykorzystuję je na zimno — na pewno pamiętacie kulki (przepis znajdziecie TUTAJ). Tym razem jednak przygotowałam dla Was wersję pieczoną, z dodatkiem bezglutenowych płatków owsianych oraz wiórków kokosowych i płatków migdałowych. Sprawdźcie sami jak dobrze smakują!

 

Sposób przygotowania: 

Daktyle zalałam wodą i odstawiłam na 15 minut. Następnie zblendowałam wszystkie składniki i uformowałam ciasteczka. Piekłam je w 150°C przez około 10 minut. Prawda, że niesamowicie szybkie w przygotowaniu danie? 🙂

 

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany