Domowa czekolada warta grzechu

Czekolada z orzechową nutą, rodzynkami i jagodami goji – brzmi pysznie? A co powiesz na taką zdrową, domową czekoladę, której przygotowanie zajmie 5 minut? Przygotuj, ładnie zapakuj i podziel się z bliskimi. Może sprawdzi się idealnie jako mikołajkowy prezent? 🙂

 

Sposób przygotowania:

W rondelku rozpuściłam olej kokosowy, dodałam kakao i masło z nerkowców. Dodawałam przyprawy i gotowałam jeszcze chwilę. Odstawiłam do wystygnięcia, dodałam miód i wymieszałam. Masę przełożyłam do foremki, posypałam na wierzchu solą oraz innymi dodatkami (orzechami, jagodami goji i rodzynkami). Włożyłam na noc do lodówki.

Komentarze 5 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Zrobiłam wczoraj wieczorem i po nocy w lodówce jest bardzo smaczna

Aniu, a czy moglabys podac przepis na zdrowe makrony kokosowe (kokosanki) ? Bede wdzieczna, pozdrawiam!