Domowy majonez
Jedni nie wyobrażają sobie Wielkanocy bez majonezu. Inni celowo rezygnują z jego spożycia nawet w okresie świąt Wielkiejnocy. Dla jednych i drugich mam rozwiązanie. Jest to domowy majonez własnej roboty w zdrowszej i lżejszej wersji.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki zblendować. Jajka powinny być w pokojowej temperaturze. Blendując powoli wlewać olej.
Komentarze 5 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Tak ,surowe.Tylko musi być świeże 🙂 i należy sparzyć.Najlepiej od szczęśliwych kurek,nie z marketu.
Czy domowy czy ze sklepu majonez zawsze pozostanie niezdrowy. Ale raz na rok można złamać zasadę. I po prostu go zjeść. Może nie powinienem namawiać do jedzenia negatywnych rzeczy. Ale raz w roku można to zrobić. Pozdrawiam.?
Też zawsze robię sama,nie tknę majonezu ze sklepu :),i smak obłędny.
A to surowe jajka się blenduje?
tu pisze ,że dodać jajka czyli całe????