Domowy majonez

Jedni nie wyobrażają sobie Wielkanocy bez majonezu. Inni celowo rezygnują z jego spożycia nawet w okresie świąt Wielkiejnocy. Dla jednych i drugich mam rozwiązanie. Jest to domowy majonez własnej roboty w zdrowszej i lżejszej wersji.

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zblendować. Jajka powinny być w pokojowej temperaturze.  Blendując powoli wlewać olej.

 

Komentarze 5 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Tak ,surowe.Tylko musi być świeże 🙂 i należy sparzyć.Najlepiej od szczęśliwych kurek,nie z marketu.

Czy domowy czy ze sklepu majonez zawsze pozostanie niezdrowy. Ale raz na rok można złamać zasadę. I po prostu go zjeść. Może nie powinienem namawiać do jedzenia negatywnych rzeczy. Ale raz w roku można to zrobić. Pozdrawiam.?

Też zawsze robię sama,nie tknę majonezu ze sklepu :),i smak obłędny.

A to surowe jajka się blenduje?