Rozgrzewająca owsianka z dynią i cukrem kokosowym. Niebo w gębie!

To jest mój nowy, śniadaniowy HIT.

Sezon na dynię ruszył w mojej kuchni pełną parą już jakiś czas temu, ale ileż można jeść przygotowany z niej krem  😉  Chciałam tym razem zaskoczyć mojego męża porannym śniadaniem, a że jak zawsze o tej porze roku miałam zapasy wspomnianej już dyni to… tylko spójrzcie o mi wyszło;)

Użyłam swoich nowych płatków owsianych Foods by Ann, konsystencja w połączeniu z dynią – IDEALNA!

  

 

Sposób przygotowania:

Ugotowałam dynię w wodzie do miękkości i zmiksowałam na puree. Ugotowałam płatki owsiane również w wodzie, a kiedy już były miękkie, a woda całkowicie wsiąknęła, dodałam mleczko kokosowe, cukier kokosowy i cynamon.
Na rozgrzanej patelni podprażyłam pestki dyni, którymi posypałam wraz z wiórkami przygotowaną owsiankę

Niebo w gębie – słowo daję!

 

Komentarze 18 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

A ja zamiast cynamonu ( za którym nie przepadam) dodaje starty imbir 🙂 , dynia i imbir – mniam

Ta owsianka wygląda jak kupa niemowlaka po kp 😉 np mojego 😀 szkoda bo chętnie bym spróbowała ale chyba się jednak nie przemoge 😉

nikt nie zmusza 🙂

A kiedy dodajesz do owsianki puree z dyni? Po ugotowaniu, razem z mleczkiem kokosowym, czy gotujesz płatki w wodzie z puree?

Razem gotuję z płatkami 🙂 kiedy płatki trochę zmiękną 🙂 wkładam puree oraz inne składniki 🙂

Często jemy z córką (notabene Klarą) owsiankę na śniadanie, więc chętnie spróbowałam tej. Nie wyszła tak pomarańczowa jak Twoja, mleczko kokosowe ją rozjaśniło, może miałam też inną dynię. Dodałam na koniec jabłko, też fajnie pasowało. Twoja córka pewnie jeszcze takich rzeczy nie je, ale liczymy na więcej przepisów jak zacznie pałaszować owsianki 🙂
PS wiesz może czy rocznemu dziecku można podawać olej kokosowy a jeśli tak, to czy ze względu na kwasy tłuszczowe są jakieś duże obostrzenia ilościowe?

Kochana Aniu, owsianka lepsza na pierwsze czy drugie śniadanie?

Wszystko fajnie, tylko nienawidze obierać i kroić dyni:( Aniu, masz jakiś patent;)?

Upiecz ją w skórce, później skóra sama odchodzi 🙂

Aniu, ja z innej beczki. Mam ciagle nawracające infekcje intymne tydzień przed miesiączka.. dzieje sie tak od ponad roku, juz nie mam siły 🙁 „setki” leków od ginekologów i nic nie pomaga..
Czy w tym temacie, mogłabyś polecić mi jakiś sposób, nie wiem bardziej naturalny ?
Wydaje mi się, że po tych antybiotykach jest tylko gorzej 🙁

Pozdrawiam Serdecznie,
Z góry dziękuję za odpowiedz 🙂

Ania sama robisz zdjęcia na bloga? ?❤✊naprawdę piękne! ❤???

Tak, zdjęcia na bloga od zawsze robię sama.

No to bardzo ładne ?❤???✊trzymam kciuki za nowy projekt ???
A kalendarz kupiony ???

Przepisy ciekawe, a zdjęcia piękne. Szkoda tylko, że brakuje informacji o ilości kcal., zawartości białka, węglowodanów i tłuszczów.

Ciekawy pomysł Polecam upiec dynię- będzie bogatsza w smak. 🙂

Interesujące danie. Wymagające może nie za dużo roboty ale takiego chwilowego zastanowienia. Alternatywa na nowe trochę inne danie. Na pewno warte nie tylko przeczytania składników ale po prostu zrobienia go.