Faszerowane jajka z majonezem z awokado
Jak Wielkanoc, to jajka.
Dzielimy się nimi z rodziną przy świątecznym stole. Do każdego kawałka dołączamy życzenia. Ale jajka mogą być też bardzo smaczną przystawką. Zwłaszcza, że w ich przygotowanie możemy włożyć więcej serca niż czasu, a i tak będą bardzo smaczne.
Wszyscy wiemy , że tradycyjny majonez jest bardzo kaloryczny. Rzadko kiedy dodaję owoce do białka, ale przy tej okazji robię wyjątek.
Sposób przygotowania:
Składniki na pastę zmiksować.
Pięć jajek ugotować na twardo i przekroić wzdłuż tak, aby nie pokruszyć skorupek. Do masy z awokado dodajemy jajka i garść szczypiorku. Doprawiamy przyprawami i blendujemy. Masę przekładamy do skorupek i podsmażamy na maśle kokosowym.
Pycha 🙂
Wesołego Alleluja!
Komentarze 7 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
dziekuje za przepyszny przepis!!!! nie sadzilam, ze taki “majonez” moze az tak mi smakowac 🙂
Nigdy bym nie wpadł na pomysł połączenia jajka z avocado 🙂 Naprawdę nieźle wykombinowane 🙂 http://zarobkinablogu.blogspot.com/2015/04/reklama-kontekstowa-adtaily.html
Fantastyczny pomysł z tym faszerowaniem, uwielbiam jajka jednak te świąteczne kojarzą się nam wszystkim z majonezem, który jak wiem nie sprzyja utracie wagi. Twój przepis na fit majonez z avocado to strzał w dziesiątkę jeśli chodzi o cykl wielkanoc last minute. http://dbamofigure.pl/
Może głupie pytanie, ale którą stroną podsmażamy? Farszem do dołu? 😉
Tak:)
Muszę koniecznie spróbować 🙂
Aniu, WESOŁYCH ŚWIĄT !
Jajka wyglądają pysznie 🙂 Wesołych Świąt!
http://sferakomfortu.blogspot.com