Fit sałatka z jajkiem i awokado

Tegoroczna zima płata nam figle, dlatego warto wprowadzić odrobinę koloru do swojego żywienia 🙂 Co powiecie na na zdrową sałatkę pełną kolorów i witamin? Nie tylko pięknie wygląda, ale i obłędnie smakuje!

 

Sposób przygotowania:

Pokroiłam warzywa i awokado, jajko ugotowałam na twardo. Dokładnie wymieszałam oliwę z przyprawami i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Całość ułożyłam na talerzu, polałam dressingiem i posypałam jagodami goji oraz sezamem.

 

Komentarze 3 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Pani Aniu czy zaleca Pani spożywanie zimą warzyw z supermarketu? Typu papryka, rzodkiewka ,ogórki ? Jakie warzywa spokojnie można jeść zimą żeby się zdrowo odżywiać? Oprócz kiszonek?

Moja znacznie smaczniejsza, rukola, avokado, kiełki rzodkiewki, pomidor, fasolka czerwona oliwka z oliwek, przyprawa z suszonych pomidorów i bazylią.

Pięknie wygląda ta sałatka. Tyle różnych kolorów. Właśnie dzięki wielu kolorom jest niezwykle zdrowa.