Gazpacho pomidorowe z miętą

Gazpacho pomidorowe z miętą

Jeśli szukacie pomysłu na orzeźwiający i zdrowy posiłek w letnie dni, to gazpacho jest idealnym wyborem! Do jego przygotowania potrzebujecie zaledwie kilku składników, które na pewno macie w swojej kuchni.

W upalne dni polecam schłodzić krem przed podaniem 🙂

 

Sposób przygotowania:

Pieczywo pokroiłam w kostkę i zalałam ciepłą wodą. Pomidory sparzyłam, obrałam ze skórki i pokroiłam w kostkę. Zblendowałam namoczone pieczywo, pokrojone pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek na gładki krem. Dodałam oliwę, sok z limonki, przyprawy i całość wymieszałam. Na koniec udekorowałam gazpacho liśćmi świeżej mięty i posypałam pestkami dyni.

 

Gazpacho

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany