Jaglanka śniadaniowa z awokado
Wiosna i lato to doskonały czas, by wzbogacić swoją dietę w sezonowe owoce i warzywa, które dostarczają mnóstwa witamin. Staram się, by były obecne w każdym posiłku. Lokalne targi i ryneczki obfitują w pyszne produkty, wystarczy się rozejrzeć i poszukać sprawdzonych dostawców. Do słodkich śniadań dodaję ostatnio truskawki, które o tej porze roku są najlepsze! Spróbujcie jaglanki z awokado, truskawkami i pastą migdałową 🙂
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną ugotowałam na napoju kokosowym. Dodałam miód i całość zblendowałam. Przełożyłam jaglankę do miseczki, dodałam na wierzch pokrojone w plastry awokado, pastę migdałową i kawałki truskawek 🙂 Pycha!
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Uwielbiam twoje jaglanej?