Jajka zapiekane z szynką dojrzewającą

Wiem, że są wśród Was osoby, które nie przepadają za śniadaniami na słodko i szukają dla nich alternatyw. Na pewno spodoba Wam się ten pomysł! Jajka zapiekane z szynką dojrzewającą to świetne urozmaicenie i odmiana od klasycznej jajecznicy. Oczywiście w moim wydaniu, koniecznie podane z warzywami! Jeżeli nie należycie do fanów szpinaku, spokojnie możecie zamienić go na rukolę, roszponkę lub dowolną sałatę. Nadal będzie pysznie. 🙂

 

Sposób przygotowania:

Kokilki do pieczenia wyłożyłam szynką, tak aby utworzyć koszyczek. Do środka wbiłam jajka i doprawiłam solą morską oraz pieprzem. Tak przygotowane jajka piekłam przez około 15 minut w 180°C. W międzyczasie posiekałam szpinak i wymieszałam go z pokrojoną w kostkę papryką i pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami. Sałatkę skropiłam oliwą. Upieczone jajka podałam z sałatką. Wygląda i smakuje obłędnie!

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany