Koktajl arbuzowy

Sezon na arbuzy powoli się kończy, także trzeba go wykorzystać, póki jeszcze można 🙂 Dzisiaj prosty i szybki przepis na koktajl z arbuzem w roli głównej.

Owoc ten jest przede wszystkim źródłem wody (aż 90%), ale także karotenoidów, likopenu (to jedno z najlepszych źródeł tego składnika) oraz cytruliny. Jeśli zależy nam na dużej zawartości antyoksydantów czy likopenu wybierajmy owoce jak najbardziej dojrzałe. Im bardziej czerwony owoc, tym więcej zbawiennych składników jest w nim zawartych.

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zblenduj.

 

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Aniu kochana o jakiej porze dnia dodasz posta o zapisach na obóz wiosenny? Rano po południu czy wieczorem? Bardzo mi zależy żeby pojechać ale boję się ze nie zdaze sie zapisać.

Też na to czekam! Kiedy zapisy?