Koktajl z owoców leśnych
Zdarza Wam się jeść jeżyny? Mam wrażenie, że to trochę zapomniane owoce. Zdecydowanie częściej sięgamy po łatwiej dostępne i tańsze truskawki, maliny i borówki. Zachęcam Was, jeśli tylko macie taką możliwość, do urozmaicenia swojej diety i sięgnięcia po te wyjątkowe owoce. Za ich intensywną barwę odpowiadają antocyjany — grupa związków należąca do silnych antyoksydantów. Badania pokazują, że owoce jagodowe (w tym jeżyny) są szczególnie korzystne dla zdrowia mózgu.
Koktajle i smoothies to idealna forma posiłku, która może być skoncentrowaną dawką składników odżywczych. Skorzystacie z mojej dzisiejszej inspiracji? 🙂
Sposób przygotowania:
Zblendowałam wszystkie składniki z dodatkiem odrobiny wody.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…