Krem batatowo-marchewkowo-pomidorowy 

Za oknem zima w pełni. W chłodne dni warto rozgrzać organizm siegając po ciepłą zupę. Dziś proponuję Wam krem batatowo-marchewkowo-pomidorowy. Zupa w takim wydaniu jest nie tylko zdrowa, ale również pyszna.

 

Sposób przygotowania 

Pomidory sparzyłam wrzątkiem.  Pozostałe warzywa umyłam i obrałam, pokroiłam w kostkę. W garnku rozgrzałam masło klarowane, dodałam cebulę, drobno pokrojony czosnek i podsmażyłam. Dodałam pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, dolałam wody, tak aby przykryć wszystkie warzywa. Dodałam przyprawy i gotowałam do miękkości. Pod koniec gotowania dodałam świeżą bazylię i zblendowałam.

 

 

Komentarze 3 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Właśnie stestowaliśmy Twój przepis i jest ogień. Przeszedł mały tuning z imbirem i jest niebo w gębie. Dziewczyna akurat przeziębiona, więc wszystko trafione. Pozdrawiam.

Świetny krem na tak mroźną pogodę. Należy go koniecznie wypróbować. Pozdrawiam.