Kruche ciasteczka
Dzisiaj przepis dla tych, którzy zdecydowanie wolą jedzenie ciastek aniżeli ciast. Uwierzcie mi, że są takie osoby 🙂 Dlatego z myślą o nich przygotowałam recepturę na bezglutenowe ciasteczka z cynamonową nutą. Sprawdzą się idealnie jako dodatek do gorącej herbaty na zimne wieczory np. podczas planowania prezentów świątecznych dla najbliższych 😉
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszałam i zagniotłam ciasto. Ciasto odstawiłam do lodówki na 30 minut. Wyjęłam ciasto z lodówki, rozwałkowałam je i foremkami wykrawałam ciasteczka. Ciasteczka piekłam w 180°C przez około 25 minut. Ciasteczka smakują najlepiej następnego dnia.
Komentarze 5 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Ciasteczka wyszły przepyszne. Polecam przepis 🙂
Aniu, czy mąkę kukurydzianą można zastąpić inną mąką? Np. kokosową/jaglaną? 🙂
spróbuj jaglaną;)
Zrobiłam. Są pyszne. Tylko ja piekłam 10 min i już niektóre były lekko przypalone, więc polecam sprawdzać co jakiś czas piekarnik.
Czym zastąpić jajko?