Ciastko

Kruche ciasteczka

Dzisiaj przepis dla tych, którzy zdecydowanie wolą jedzenie ciastek aniżeli ciast. Uwierzcie mi, że są takie osoby 🙂 Dlatego z myślą o nich przygotowałam recepturę na bezglutenowe ciasteczka z cynamonową nutą. Sprawdzą się idealnie jako dodatek do gorącej herbaty na zimne wieczory np. podczas planowania prezentów świątecznych dla najbliższych 😉

 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszałam i zagniotłam ciasto. Ciasto odstawiłam do lodówki na 30 minut. Wyjęłam ciasto z lodówki, rozwałkowałam je i foremkami wykrawałam ciasteczka. Ciasteczka piekłam w 180°C przez około 25 minut. Ciasteczka smakują najlepiej następnego dnia.

 

Komentarze 5 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Aniu, czy mąkę kukurydzianą można zastąpić inną mąką? Np. kokosową/jaglaną? 🙂

Zrobiłam. Są pyszne. Tylko ja piekłam 10 min i już niektóre były lekko przypalone, więc polecam sprawdzać co jakiś czas piekarnik.