Kulki kokosowo-truskawkowe
Cześć kochani 🙂 Jak Wam mija pierwszy czerwcowy weekend? Myśląc o deserze krążyły mi po głowie kulki jaglane, które w bardzo różnych wersjach znajdziecie na moim blogu. Dziś w truskawkowej odsłonie jak przystało w sezonie na truskawki 🙂 Co Wy na to?
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną przepłukałam dokładnie pod bieżąca wodą, następnie ugotowałam ją na mleku kokosowym. Pozostawiłam do ostygnięcia. W międzyczasie namoczyłam daktyle w gorącej wodzie. Po odsączeniu zblendowałam je z ugotowaną kaszą, pastą orzechową i wiórkami kokosowymi. Z gotowej masy uformowałam kuleczki, które obtoczyłam w rozdrobnionej liofilizowanej truskawce.
Komentarze 3 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Liofilizacja to obecnie jedna z najlepszych metod utrwalania żywności
Czym można zastąpić kaszę jaglaną?
Jest sezon. Są kulki mocy. Polska to zagłębie truskawkowe. Pozdrawiam.?