Kulki migdałowo-kokosowe w czekoladzie
Często pytacie mnie, co robić, gdy pojawia się ochota na coś słodkiego. Wiecie, że sama uwielbiam słodycze. Gdy mam taką możliwość staram się przygotowywać słodkości samodzielnie, wykorzystując do tego zdrowe, odżywcze składniki (takie jak np. orzechy, nasiona, czy suszone owoce), do czego zachęcam również Was. Poniżej znajdziecie przepis na pyszne, domowe kulki migdałowo-kokosowe! 🙂
Sposób przygotowania:
Daktyle i migdały zalałam wrzątkiem i odstawiłam na około 1,5 godziny. Następnie zblendowałam odcedzone daktyle i migdały z dodatkiem wiórków oraz oleju kokosowego. Z przygotowanej masy uformowałam kulki i polałam je rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Na koniec posypałam kulki odrobiną liofilizowanej truskawki i pozostawiłam w lodówce do schłodzenia.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…