Lody kokosowe z malinami

Moje wyzwanie, w którym zachęcałam Was do eliminacji białego cukru, pszenicy i alkoholu skończyło się już jakiś czas temu. Mimo tego cały czas chcę dodawać Wam motywacji do wprowadzania i utrzymywania zdrowych nawyków. Wiem, że część z Was wyeliminowała na stałe biały cukier ze swojej diety (o tym, dlaczego warto to zrobić pisałam TUTAJ). Właśnie z myślą o Was dzielę się dzisiejszym przepisem — bezglutenowymi, beznabiałowymi lodami bez dodatku białego cukru! Co więcej, do ich przygotowania użyłam świeżych malin — korzystajmy z końcówki sezonowych owoców. 🙂

 

Sposób przygotowania: 

Mleczko kokosowe wstawiłam do lodówki. Do schłodzenia wystarczą około 2-3 godziny, ale ja zostawiłam je w lodówce na całą noc. Zimne mleczko kokosowe zblendowałam z syropem klonowym. Do pojemnika na lody dodałam posiekaną czekoladę i maliny. Całość zalałam masą kokosową i wstawiłam do zamrażalnika na kilka godzin.

 

PO WIĘCEJ SMACZNYCH INSPIRACJI ZAJRZYJ DO APLIKACJI >>

 

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany