Lody kokosowe z malinami
Moje wyzwanie, w którym zachęcałam Was do eliminacji białego cukru, pszenicy i alkoholu skończyło się już jakiś czas temu. Mimo tego cały czas chcę dodawać Wam motywacji do wprowadzania i utrzymywania zdrowych nawyków. Wiem, że część z Was wyeliminowała na stałe biały cukier ze swojej diety (o tym, dlaczego warto to zrobić pisałam TUTAJ). Właśnie z myślą o Was dzielę się dzisiejszym przepisem — bezglutenowymi, beznabiałowymi lodami bez dodatku białego cukru! Co więcej, do ich przygotowania użyłam świeżych malin — korzystajmy z końcówki sezonowych owoców. 🙂
Sposób przygotowania:
Mleczko kokosowe wstawiłam do lodówki. Do schłodzenia wystarczą około 2-3 godziny, ale ja zostawiłam je w lodówce na całą noc. Zimne mleczko kokosowe zblendowałam z syropem klonowym. Do pojemnika na lody dodałam posiekaną czekoladę i maliny. Całość zalałam masą kokosową i wstawiłam do zamrażalnika na kilka godzin.
PO WIĘCEJ SMACZNYCH INSPIRACJI ZAJRZYJ DO APLIKACJI >>
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…