Makaron nadziewany szpinakiem
Kupiłam muszelki, a właściwie muszle makaronowe i postanowiłam wypełnić je smacznym farszem.
Makaron ugotowałam al dente. Szpinak poddusiłam na maśle (można w wodzie), dodając resztę składników. Wypełniłam farszem muszelki. Przed podaniem podpiekłam kilka minut w piekarniku lekko polane olejem lnianym.
Na zdrowie!
Komentarze 33 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Świetny przepis Aniu! Z pewnością z niego skorzystam 🙂 Sama polecam makaron po włosku! przepis u mnie na blogu: http://godspromoteme.wordpress.com/2014/10/03/pasta-italiana-czyli-moj-sposob-na-makaron-po-wlosku/
Witam 😉 czy mogłaby Pani dodać jakis przepis z użyciem kaszy jaglanej? Bardzo mi na tym zależy. Pozdrawiam 😀
Droga Aniu
Czy do wody można dodawać pomarańcze zamiast cytryny . Jeśli tak to która woda będzie zdrowsza ?
Cytryna jest bardziej alkalizująca.
Pozdrawiam
Pani Aniu, mam pytanko… Od jakiegoś czasu bardzo zaczęły mi wypadać włosy. Internet huczy od wpisów na temat siemia lnianego. Postsnowiłam spróbować. Raz dziennie na mniej jak pół szklanki wody wsypuję lekko rozdrobnione 3 łyżki siemia lnianego. Niedawno usłyszałam że siemię lniane tuczy, czy to prawda i czy ta kuracja ma szanse dać pozytywne efekty. A może Pani zaproponuje jakieś inne rozwiązania, za które będę bardzo wdzięczna
Wzmacniająco na włosy działa również cynk (pestki z dyni) oraz biotyna (np. jajka).
Pozdrawiam
Witaj
Mega przepis, danie wygląda pysznie.
Mam pytanie często proponujesz buraki, czy można je łączyć z innymi warzywami np z fasolą typu jaś, czy ta fasola w ogóle jest zdrowa? Co sądzisz na ten temat?
Prosto i pysznie jednocześnie 🙂 Pozdrawiam
Witam Aniu, napisz proszę co myślisz o domowym majonezie? Ja robię często bo łatwo mi z nim ”przemycić” kiełki na kanapce i to sporo, dodam, że robię go z świeżego wiejskiego żółtka
+dobry olej np; rzepakowy najchętniej czasami troszkę lnianego ale… wyczuwalny i wtedy już go tak nie zajadają no i troszkę musztardy i ocet jabłkowy.
Pozdrawiam Ewa
Zdecydowanie zdrowszy niż ze sklepu.
Pozdrawiam
Aniu czy jesz jakiekolwiek produkty z mleka krowiego? Pozdrawiam i gratuluję bloga 🙂
nie
Pozdrawiam
Aniu, używasz jakiś odżywek w postaci białka? Była bym wdzięczna gdybyś napisała jakiś post właśnie o odżywkach.
Tak, czyste białko serwatkowe bez laktozy – immunocal
pozdrawiam
Witam! Czy poleca Pani jeść ser typu mozzarella? Zastanawiam się czy można zrobić coś z niego, jeśli oczywiście jest healthy jako potrawę po treningu. 🙂
Tak jeśli jest dobrego pochodzenia
Pozdrawiam
Aniu, mam pytanie nt. konkursu.
Czy zdjęcia w Air Max’ach wysyłać do Ciebie w prywatnej wiadomości czy udostępniać w komentarzach? Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam 🙂
tylko na fb i na instagramie poprzez oznaczając #
Pozdrawiam 🙂
Aniu czym można zastąpić olej kokosowy? Nigdzie.nie.mogę go znaleźć 🙁 Pozdrawiam
olej kokosowy jest w każdym sklepie ze zdrową żywnością oraz w internecie do kupienia.
Proponuję masło klarowane Ghee
Pozdrawiam
niczym
Pomidory z mozarellą na liściach szpinaku <3
Uwielbiam szpinak więc to coś dla mnie 😀
Na pewno wypróbuje 😀
jak to pięknie wygląda, napewno smakuje znakomicie
Wygląda pysznie! 😀 A gdzie Aniu kupiłaś ten makaron?
Muszę wypróbować
Myślałam, że nie można podgrzewać oleju lnianego…
Cześć Aniu 😉
Od dawana śledzę twojego bloga,a od niedawna zaczęłam ćwiczyć, z czego jestem dumna 😉
Mam jednak kłopot – nadpotliwość.Problem pojawił się już dawno zanim zaczęłam ćwiczyć. Próbowałam różnych kosmetyków, tabletek, preparatów ale na darmo. Czy przyczyna może tkwić w spożywanych produktach? Proszę o pomoc.
Aniu, czy makaron z pszenicy durum jest zdrowszy i można go jeść bez obaw? (oczywiście w rozsądnych ilościach)
Oleju lnianiego nie powinno się chyba poddawać wysokim temperaturom w piekarniku. Jeśli się nie mylę, to powinno się go spożywać wyłącznie na zimno.
I badz tu madry jedni mowia tak inni tak
Prawda,olej lniany tylko na zimno!
Świetnie sobie Pani poradziła w DDTVN ,gratuluje motywacji i niesamowitej chęci do pomocy pani Anecie,trzymam kciuki żeby wszystko było jak najlepiej.Pozdrawiam!