Makaron ryżowy z łososiem i warzywami
Dziś przepis na jedno z moich ulubionych dań: makaron ryżowy z łososiem i warzywami. Łosoś to źródło wysokiej jakości białka, zaś makaron ryżowy – ogromna dawka energii w lekkiej postaci, a oprócz tego dostarcza potasu, magnezu, żelaza i cynku. Do dzieła! 🙂
Sposób przygotowania:
Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Łososia piekłam przez około 20 minut w 180 stopniach. Warzywa pokroiłam na mniejsze kawałki i ugotowałam al dente. Przełożyłam warzywa do miseczki, dodałam ugotowany makaron i upieczonego łososia. Całość posypałam ulubionymi przyprawami i skropliłam sosem sojowym. Obiad gotowy! 🙂
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Wow, jak szybko! 😀 Gdyby wszystkie obiady robiły się w 20 minut, byłoby idealnie 😀