Makaron z czerwonej soczewicy z warzywami
Kolory na talerzu zachęcają do jedzenia. W końcu nie bez powodu mówi się, że: jemy oczami. Warto wykorzystywać różnokolorowe warzywa z jeszcze jednego powodu – zawierają związki bioaktywne o różnorodnym kierunku działania na organizm. Dzięki temu macie pewność, że dostarczycie sobie wszystkich ważnych substancji z różnych grup składników odżywczych. Dziś przygotowałam dla Was propozycję wegańskiego obiadu, który świetnie sprawdzi się też w roli lunchbox’a 🙂
Sposób przygotowania:
Fasolkę i buraka ugotowałam do miękkości, pozostawiłam do lekkiego wystudzenia i pokroiłam na mniejsze kawałki. Dynię pokroiłam w kostkę i upiekłam w piekarniku. Makaron ugotowałam według instrukcji na opakowaniu. Do ugotowanego makaronu dodałam wszystkie warzywa, oliwę, przyprawy i całość wymieszałam. Danie posypałam czarnuszką. Wygląda obłędnie na talerzu, a do tego tak samo smakuje! 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…