Makaron z truskawkami i pesto
Truskawki na wytrawnie? Polecam Wam spróbować tego niecodziennego połączenia. Spójrzcie tylko na te kolory – czyż nie zachęcają do jedzenia? To istne lato na talerzu 🙂
Sposób przygotowania:
Ugotowałam makaron al dente. Pokroiłam truskawki i pomidorki koktajlowe. Następnie przygotowałam pesto. Zeszkliłam posiekany czosnek na odrobinie rozgrzanej oliwy. Zblendowałam podsmażony czosnek z bazylią, pistacjami, pozostałą częścią oliwy, solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszałam z łyżką pesto. Dodałam na wierzch truskawki, pomidorki, kilka listków świeżej bazylii i pozostałą część pesto 🙂
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Niesamowite. Pani jest zdecydowanie mistrzem kulinarnym. Pozdrawiam.?