Lunchbox: duszona cukinia z kurkami, rodzynkami i oliwką

Dla osób, które są często w podróży, czy też po prostu żywią się po za domem, w pracy, namawiam do przygotowywania sobie zdrowych posiłków.

Szybkie danie,  zdrowe i smaczne.

Pokroiłam cukinię, umyłam dokładnie kurki – wszystko włożyłam do głębokiej patelni dolewając wodę. Dodałam resztę składników i dusiłam kilka minut.

Na koniec potrawę polałam olejem lnianym.

I gotowe! Zabieram mój lunch box w trasę, jedno jest pewne, że wiem co zjem i to zdrowo.

Komentarze 11 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Po jednym kęsie rozbudziły się moje zmysły i zyskałam natchnieni na cały dzień. Słone oliwki, słodkie rodzinki, aromatyczne kurki, delikatna cukinia, przyprawy z charakterem i do tego oliwa…. Energia na cały dzień ! Dziekuje 😉

czy w kolejnym poście mogłaby pani rozwinąć temat chlebów, jakie wybierać bądź robić samemu, z jakiej mąki najzdrowiej, z ziarnami czy bez. Byłabym bardzo wdzięczna, ponieważ dzięki pani bardzo wkręciłam się w ograniczanie glutenu 😉

Zapraszam do starszych wpisów na ten temat.
poZDRAWIAM

Paniu Aniu, co Pani sądzi o razowym kwasie chlebowym. Ostatnio baardzo często widać go na półkach sklepowych. Z góry dziękuję za odpowiedź. 🙂

Uwielbiam dania z cukinią! U mnie na blogu proponuję dietetyczną pizzę z cukinią i cukinię faszerowana szpinakiem, kaszką couscous ale opcjonalnie może być też użyta kasza jaglana (nawet lepiej) i do tego ser feta light. Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://www.drinkeatlive.blogspot.com Pozdrawiam serdecznie – Monika.

co będzie pasowało do takiej potrawy zamiast oliwek? mają bardzo specyficzny smak i nie każdy je lubi, a z kolei bez nich skład wydaje się dość ubogi, dlatego chciałabym czymś je zastąpić…