Pasta z awokado

Dziś pasta z awokado i kopru włoskiego – interesujące połączenie smaków, podkreślone przez pestki słonecznika. Ciekawa jestem czy i Wam się spodoba.

Przypominam przy okazji jak wspaniałym owocem jest awokado:

  • świetnie wpływa na nasz wzrok
  • zapobiega występowaniu chorób oczu
  • jest wyjątkowo bogate w kwasy omega 6 (kwas linolowy) – stabilizuje poziom cukru we krwi
  • obniża poziom „złego” cholesterolu we krwi
  • łagodzi uczucie głodu
  • to doskonały antyutleniacz.
  • pomaga obniżyć zbyt duży ładunek kwasowości w diecie

Wszystko zmiksowałam.

Smacznego!

Komentarze 12 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Zrobilam podobną pastę. Jednak zamiast 2 awokado wzięłam jedno + 2 jajka na twardo a reszte składników jak w przepisie. To moja pierwsza styczność z awokado ale na pewno nie ostatnie!! 🙂
Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco

Ja też się zainspirowałam i zrobiłam pastę z 1 awokado, 2 jajka, troszkę soku z cytryny (wszystko zblendowałam) dodałam pestki słonecznika, garść szczypiorku i przyprawy m.in zioła toskańskie. polecam pycha do bagietek lub innego pieczywa

skusiłam się. w smaku trochę dziwne jak dla mnie, może dlatego że nie przepadam za koprem. ale fakt, awokado wynagradza wszystko 😀

Aniu czy będzie numeracja stron zamiast więcej postow ? Wczesniej lepiej można było przejść do dawnych stron.

Pasty z avocado są dobre zarówno na słodko jak i wytrawnie. Bardzo wiele osób się zaczyna do niego przekonywać bo to prawdziwy super owoc. Istna bomba witaminowa 🙂 Ja mogę avocado jeść nawet samo wystarczy tylko odrobina pieprzu 🙂 http://dbamofigure.pl/

do czego ta pasta, do kanapek, czy może jako dip do przekąsek???

Do pieczywa i jako dip 🙂

Dziewczyny z czym jecie te pastę?z pieczywem czy z czymś innym?