Pieczona dynia na ostro
Jesienne wieczory zachęcają do spędzania wolnego czasu z kocem na kolanach i seansów filmowych – oczywiście po wcześniej wykonanym treningu z aplikacją Diet & Training by Ann (którą znajdziecie TUTAJ) 😀 Pewnie zgodzicie się ze mną, że film i przekąski to duet idealny. Jak zwykle zachęcam Was jednak do tego, aby postawić na zdrowe alternatywy!
Co powiecie na sezonową, pieczoną dynię na ostro zamiast chipsów ze sklepowej półki…? Oprócz chili możecie dodać swoją ulubioną mieszankę przypraw. Curry, papryka wędzona, a może rozgrzewający imbir? Eksperymentujcie 😉
Sposób przygotowania:
Dynię pokroiłam w plastry, posypałam solą i chili. Wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piekłam przez około 20 minut (możecie sprawdzić miękkość dyni w trakcie pieczenia, nakłuwając ją widelcem). Upieczoną dynię przełożyłam na talerz, skropiłam oliwą i posypałam pestkami dyni.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…