Pieczone buraczki z gruszką i czosnkiem

Przed nami ostatnia prosta w świątecznych przygotowaniach. Menu już gotowe? Jeżeli nie, to mam dla Was jeszcze jedną propozycję przepisu na wytrawny dodatek do świątecznych dań. Idealna receptura dla wielbicieli buraków. Tym razem połączyłam je z gruszką. Koniecznie dajcie znać, co o sądzicie o takiej kompozycji!

Rada: podany przepis wykorzystajcie jako dodatek do pieczonych mięs 🙂

 

Sposób przygotowania:

Buraki w łupinach piekłam w 180°C przez około 45 minut. Upieczone buraki obrałam i pokroiłam w plastry. Gruszkę obrałam, pokroiłam na mniejsze kawałki i dodałam do buraków. Buraki z gruszką piekłam w 180°C przez około 15 minut. Oliwę z oliwek wymieszałam z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, octem balsamicznym, miodem i doprawiłam do smaku. Dressingiem polałam buraki i na koniec posypałam płatkami migdałowymi.

 

Komentarze Jeden komentarz

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Super przepis. Doskonała kompozycja. Jakość i wartość na najwyższym poziomie.