
Placuszki jabłkowe z cynamonem i migdałami
Szukacie czegoś pysznego, co wypełni Was energią po treningu? Placuszki jabłkowe ze skyrem, cynamonem i chrupiącymi migdałami to strzał w dziesiątkę, zwłaszcza w jesienne dni! Pełne białka i błonnika, idealnie sprawdzą się jako szybka przekąska, która doda sił i nasyci na długo. A ten aromat cynamonu i soczystych jabłek… Przygotujcie je i poczujcie, jak każdy kęs idealnie wkomponowuje się w jesienny klimat!
Sposób przygotowania:
Jabłko starłam na tarce. W misce wymieszałam starte jabłko, jajka, napój owsiany i mąkę. Na rozgrzaną patelnię wlałam tłuszcz i nałożyłam masę łyżką, formując placuszki. Smażyłam je z obu stron, aż się zarumieniły. Gotowe placuszki posmarowałam skyrem, posypałam cynamonem i płatkami migdałowymi.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…