Placuszki owsiane na maślance
Chociaż święta już za nami, nadal czuję ten wyjątkowy klimat, czemu sprzyja zimowa aura. Ponure, mroźne poranki lubię rozpoczynać słodkim, sycącym śniadaniem. Przed Wami kolejna odsłona zdrowych placuszków, które powinny zasmakować także Waszym pociechom. Cynamon i pomarańcza o tej porze roku to zdecydowanie moi faworyci, ale możecie wybrać dowolne ulubione owoce i korzenne przyprawy 🙂
Sposób przygotowania:
Do miski wsypałam ksylitol, sól, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszałam suche składniki, po czym dodałam jajko, maślankę i całość zmiksowałam. Na patelni rozgrzałam masło klarowane i usmażyłam z powstałej masy placki.
Pokroiłam je na mniejsze kawałki, polałam odrobiną maślanki, oprószyłam cynamonem, podałam z kawałkami świeżej pomarańczy i jabłka. Możecie dodać swoje ulubione owoce 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…