racuchy_

Racuchy z jabłkami i śliwką

Mam dla Was kolejny przepis na szybkie, pyszne, słodkie i zdrowe śniadanie: puszyste racuszki z jabłkiem 🙂 Staram się wykorzystywać przede wszystkim sezonowe składniki, dlatego gotowe racuchy podałam ze świeżymi śliwkami. Do tego (u mnie obowiązkowo) coś, co uwielbiam, czyli pasta Słony migdał. Smacznego! 🙂

 

Sposób przygotowania:

Jabłko starłam, wymieszałam dokładnie z mąką, mlekiem roślinnym, jajkiem i sodą. Na patelni rozgrzałam masło ghee, nakładałam łyżką porcje ciasta i usmażyłam racuchy.

Podałam racuszki ze śliwkami i moją ulubioną pastą orzechową Słony migdał 🙂

 

racuszki_

Komentarze Jeden komentarz

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Pani danie jest niezwykłe. Każdy składnik jest dobrany idealnie. A całość tworzy coś wykwintnego. Pozdrawiam. ?