Racuchy z jabłkami i śliwką
Mam dla Was kolejny przepis na szybkie, pyszne, słodkie i zdrowe śniadanie: puszyste racuszki z jabłkiem 🙂 Staram się wykorzystywać przede wszystkim sezonowe składniki, dlatego gotowe racuchy podałam ze świeżymi śliwkami. Do tego (u mnie obowiązkowo) coś, co uwielbiam, czyli pasta Słony migdał. Smacznego! 🙂
Sposób przygotowania:
Jabłko starłam, wymieszałam dokładnie z mąką, mlekiem roślinnym, jajkiem i sodą. Na patelni rozgrzałam masło ghee, nakładałam łyżką porcje ciasta i usmażyłam racuchy.
Podałam racuszki ze śliwkami i moją ulubioną pastą orzechową Słony migdał 🙂
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Pani danie jest niezwykłe. Każdy składnik jest dobrany idealnie. A całość tworzy coś wykwintnego. Pozdrawiam. ?