Sałatka ze szpinakiem i truskawkami

Miłosna sałatka ze szpinakiem i truskawkami

Nie udało Wam się znaleźć czasu na celebrowanie Walentynek? Nic straconego! Tę prostą, kilkuskładnikową sałatkę przygotujecie w kilka minut. Może stanowić samodzielną przekąskę albo być dodatkiem do dania głównego 🙂

 

Sposób przygotowania:

Przed ugotowaniem przepłukałam komosę 1-2 razy pod bieżącą zimną wodą. Komosę ugotowałam według przepisu na opakowaniu i odstawiłam do wystudzenia. Szpinak przełożyłam do miski, truskawki pozbawiłam szypułek i przekroiłam na pół. Przygotowałam dressing — wymieszałam: ocet balsamiczny, oliwę i przyprawy.

Do miski ze szpinakiem przełożyłam wystudzoną komosę oraz pokrojone truskawki. Całość polałam dressingiem.

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany