Miłosna sałatka ze szpinakiem i truskawkami
Nie udało Wam się znaleźć czasu na celebrowanie Walentynek? Nic straconego! Tę prostą, kilkuskładnikową sałatkę przygotujecie w kilka minut. Może stanowić samodzielną przekąskę albo być dodatkiem do dania głównego 🙂
Sposób przygotowania:
Przed ugotowaniem przepłukałam komosę 1-2 razy pod bieżącą zimną wodą. Komosę ugotowałam według przepisu na opakowaniu i odstawiłam do wystudzenia. Szpinak przełożyłam do miski, truskawki pozbawiłam szypułek i przekroiłam na pół. Przygotowałam dressing — wymieszałam: ocet balsamiczny, oliwę i przyprawy.
Do miski ze szpinakiem przełożyłam wystudzoną komosę oraz pokrojone truskawki. Całość polałam dressingiem.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…