Słony karmelowy krem z daktyli na święta
Zdecydowany numer jeden ostatnich miesięcy: słony karmel. Chyba nie spotkałam nikogo, kto przeszedłby obok niego obojętnie 🙂 Czy wiecie, że ten nieziemski smak możecie również stworzyć samodzielnie w domu? Dodatkowy atut takiego rozwiązania? Proponowany krem jest wegański i tym razem w zmodyfikowanej, świątecznej wersji 🙂 Do czego go wykorzystać? Ogranicza Was tylko wyobraźnia: naleśniki, owsianki, jaglanki, ciasta… Czekam na Wasze propozycje!
Sposób przygotowania:
Daktyle zalałam wodą i gotowałam w rondelku przez kilka minut. Dodałam resztę składników (poza solą, wanilią i piernikową przyprawą) i gotowałam jeszcze kilka minut. Wszystkie składniki zblendowałam. Na koniec dodałam przyprawy. Gotowy krem przełożyłam do słoiczka.
Komentarze 3 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Jest pyyyszny! Polecam każdemu 🙂
Jutro będę robiła ten krem 🙂 jak długo można go przechowywać w lodówce ?
Coś co warto wypróbować.