Słony karmelowy krem z daktyli na święta
Kolejna odsłona alternatywnej wersji słodkich Świąt.
Zdrowych i pogodnych 😉
I kolejny powód do uśmiechu najbliższych.
Rozdawanie szczęścia nic nie kosztuje, a pamiętajcie, że dobro wraca!
SKŁADNIKI:
- 100 g daktyli
- 100 ml wody
- 1 łyżeczka masła z nerkowców (opcjonalnie musu kokosowego)
- 1⁄2 łyżeczki wanilii
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1⁄2 łyżeczki soli morskiej (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka przyprawy piernikowej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Daktyle zalej wodą i gotuj w rondelku przez kilka minut, dodaj resztę składników (poza solą, wanilią
i przyprawami).
Gotuj jeszcze kilka minut. Wszystkie składniki zblenduj.
Na koniec dodaj sól, przyprawę piernikową oraz wanilię.
Gotowy krem możesz przełożyć do słoiczka.
Każdy z tych przepisów z pewnością możecie stosować będą nawet na diecie.
Pomyślałam również o Was Kochani 😉 Wszystkie świąteczne propozycje znajdą się niebawem w zamiennikach Waszych jadłospisów na www.dieta.hpba.pl
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…