Słony karmelowy krem z daktyli na święta

Kolejna odsłona alternatywnej wersji słodkich Świąt.

Zdrowych i pogodnych  😉

I kolejny powód do uśmiechu najbliższych.

Rozdawanie szczęścia nic nie kosztuje, a pamiętajcie, że dobro wraca!

SKŁADNIKI:

  • 100 g daktyli
  • 100 ml wody
  • 1 łyżeczka masła z nerkowców (opcjonalnie musu kokosowego)
  • 1⁄2 łyżeczki wanilii
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1⁄2 łyżeczki soli morskiej (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka przyprawy piernikowej

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Daktyle zalej wodą i gotuj w rondelku przez kilka minut, dodaj resztę składników (poza solą, wanilią

i przyprawami).

Gotuj jeszcze kilka minut. Wszystkie składniki zblenduj.

Na koniec dodaj sól, przyprawę piernikową oraz wanilię.

Gotowy krem możesz przełożyć do słoiczka.

 

Każdy z tych przepisów z pewnością możecie stosować będą nawet na diecie.

Pomyślałam również o Was Kochani 😉 Wszystkie świąteczne propozycje znajdą się niebawem w zamiennikach Waszych jadłospisów na www.dieta.hpba.pl

 

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany