Świąteczna pieczeń – indyk w ziołach

Pierwszy i drugi dzień świąt Bożego Narodzenia to spotkania w gronie rodzinnym, zazwyczaj przy pełnym różnych pyszności stole. Dlatego chciałabym zaproponować Wam jedną z takich pyszności, która na pewno posmakuje miłośnikom mięsa. Przygotowałam dla Was prosty przepis na pieczeń z indyka w ziołach.  Smacznego!

 

Sposób przygotowania:
Czosnek przecisnęłam przez praskę, w szklance wymieszałam oliwę, czosnek, sok z cytryny i wszystkie przyprawy. Indyka marynowałam przez całą noc, następnie obwiązałam sznurkiem, włożyłam do rękawa do pieczenia i piekłam około 50 minut w 180°C.

 

Komentarze 4 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Najlepszy indyk jaki kiedykolwiek robiłam, soczysty, idealnie doprawiony. Przepyszny!!!! Gratuluję smaku?

Pyszne! Mam 12 lat 🙂 kilka razy przygotowywałam już indyka z tego przepisu i zawsze się udaje, jest bardzo smaczny, pięknie się prezentuje i bardzo apetycznie pachnie!