Świąteczne roladki z łososia na musie z zielonego groszku z kardamonem

Rozpoczynamy cykl przepisów bożonarodzeniowych. Dzisiaj propozycja na świąteczne danie w wersji wytrawnej, czyli rybka 🙂

Najczęściej na wigilijnym stole pojawia się karp, chcę Wam jednak pokazać równie smaczną alternatywę – roladki z łososia. Przepis ten doskonale sprawdzi się także w Pierwszym i Drugim Dniu Świąt, kiedy kolejni goście zapukają do naszych drzwi. Przygotowanie roladek jest błyskawiczne, najwięcej czasu powinniśmy poświęcić przecież dla naszych bliskich 🙂

 

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj groszek i chwilę podsmaż, a następnie podlej wodą i dopraw. Zblenduj składniki na sos i przetrzyj przez sito. Łososia obłóż szynką, zwiń w roladkę i osobno obsmaż na patelni.

 

Komentarze 2 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Z chęcią wypróbuję inspirujący przepis! Jakiego łososia użyć? I gdzie najlepiej kupić?

Nie ukrywam, że osobiście kupuje dzikiego. Ann