Szakszuka z pieczarkami na boczku
Jeśli lubicie śniadania białkowo-tłuszczowe, ten przepis jest dla Was! Szakszuka to szybkie i pyszne danie na ciepło, do którego możecie wykorzystać wybrane dodatki. Ten przepis i wiele innych propozycji na smaczne, zdrowe śniadania znajdziecie w mojej aplikacji Diet and Training by Ann (TUTAJ) 🙂
Sposób przygotowania:
Boczek i cebulę pokroiłam w drobną kostkę, a pieczarki w plastry. Podsmażyłam boczek na suchej patelni, dodałam cebulę i pieczarki. Całość smażyłam do momentu, aż pieczarki puściły sok i odparowały. Dodałam sól, pieprz i wlałam pomidory krojone w sosie własnym. Następnie zmniejszyłam ogień i delikatnie wbiłam jajka. Całość dusiłam bez mieszania pod przykryciem, do momentu ścięcia białek jaj.
Szakszukę posypałam posiekaną natką pietruszki 🙂
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…