Tarta bez pieczenia
Letni czas zachęca do korzystania z sezonowych owoców, tym razem postawiłam na maliny i borówki 🙂 Nawet jeśli nie macie zdolności do pieczenia ciast, ten przepis nie powinien sprawić Wam trudności. Spód tarty przygotujecie w kilka minut, do tego owocowa warstwa z galaretką i…gotowe!
Sposób przygotowania:
W blenderze zmiksowałam wiórki kokosowe, daktyle, śliwki, pestki dyni i olej kokosowy. Z przygotowanej masy uformowałam w tortownicy spód ciasta i wstawiłam do lodówki na minimum 1 godzinę. W tym czasie, w ciepłej wodzie rozpuściłam żelatynę, dodałam do niej maliny i borówki. Zblendowałam żelatynę z owocami, dodałam syrop klonowy, wymieszałam i pozostawiłam do wystudzenia. Następnie przelałam galaretkę na przygotowany wcześniej, schłodzony spód ciasta i zatopiłam w niej kilka malin.
Przyozdobiłam tartę borówkami, lawendą i wstawiłam do lodówki na 1-2 godziny 🙂
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
Apetycznie wygląda, cudne zdjecie ?