Złocista owsianka z owocami
Jesienią ubiegłego roku na moim blogu ukazał się tekst dotyczący właściwości prozdrowotnych jednej z moich ulubionych przypraw – kurkumy. Jeśli nie udało Wam się z nim zapoznać i chcecie to nadrobić, znajdziecie go TUTAJ. W dzisiejszym przepisie użyłam nie tylko kurkumy, ale też kardamonu, wanilii i cynamonu. Poprzez dodatek tych aromatycznych składników możecie zamienić zwykłą owsiankę w prawdziwą eksplozję smaków! Zachęcam Was, abyście nie bali się używać przypraw i eksperymentować. Najczęściej to właśnie wtedy udaje się odkryć najciekawsze i najsmaczniejsze połączenia 🙂
Sposób przygotowania:
Płatki ugotowałam na napoju kokosowym, dodałam przyprawy, wanilię, ghee i całość dokładnie wymieszałam. Owsiankę przełożyłam do miseczki i posypałam posiekanymi migdałami. Na wierzch dodałam owoce: jagody i pokrojoną w kostkę pomarańczę.
Komentarze Brak komentarzy
Dołącz do dyskusji…