Budyń kakaowy z orzechami

Budyń kakaowy z orzechami

Czy budyń to także smak Waszego dzieciństwa…? 🙂 Co powiecie na nietypową jaglaną wersję tego deseru? Zwolennicy słodkości i czekolady z pewnością polubią dzisiejszy przepis, a co najważniejsze — nie zawiera on dodatku białego cukru, którego spożycie powinniśmy ograniczać do minimum.

Słodko, smacznie i zdrowo: to chyba najlepsze połączenie! 😉

 

Sposób przygotowania:

Daktyle zalałam wrzątkiem i odstawiłam na około 15 minut. Przed ugotowaniem przepłukałam kaszę 1-2 razy pod bieżącą zimną wodą. Kaszę ugotowałam na napoju kokosowym z dodatkiem kakao według przepisu na opakowaniu.

Do ugotowanej, lekko wystudzonej kaszy dodałam banana, mąkę, daktyle, cynamon, całość zblendowałam (w razie potrzeby możecie dodać niewielką ilość wody, aby uzyskać dobrą konsystencję). Budyń posypałam pokruszonymi orzechami.

Komentarze Brak komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany