Suflet czekoladowy

Serniki, makowce, pierniki to te ciasta najczęściej lądują na świątecznych stołach w Polsce. A co powiecie na odrobinę odmiany? Rozpływająca się w ustach czekolada i cynamonowy aromat mmm… to czysta przyjemność dla mojego podniebienia! Wstyd się przyznać, ale mam ogromną słabość do tego przepisu. U mnie nie może go zabraknąć w okresie Świąt 🙂

 

Sposób przygotowania:

Daktyle namoczyłam w gorącej wodzie przez około 15 minut. Wszystkie składniki zblendowałam, przełożyłam do pojemników na muffinki i do środka włożyłam po 2 kostki czekolady. Suflety piekłam w 180°C przez około 30 minut.

Komentarze 4 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Czy pani mąż Robert lubi te suflety? Czy przy jego diecie może to jeść? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.