Suflet czekoladowy
Serniki, makowce, pierniki to te ciasta najczęściej lądują na świątecznych stołach w Polsce. A co powiecie na odrobinę odmiany? Rozpływająca się w ustach czekolada i cynamonowy aromat mmm… to czysta przyjemność dla mojego podniebienia! Wstyd się przyznać, ale mam ogromną słabość do tego przepisu. U mnie nie może go zabraknąć w okresie Świąt 🙂
Sposób przygotowania:
Daktyle namoczyłam w gorącej wodzie przez około 15 minut. Wszystkie składniki zblendowałam, przełożyłam do pojemników na muffinki i do środka włożyłam po 2 kostki czekolady. Suflety piekłam w 180°C przez około 30 minut.
Komentarze 4 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Super! Mało składników, prosty przepis.
wygląda na fajny i smaczny przepis, trzeba wypróbować i ocenić
Pewnie pyszne zrobię to i podzielę się smakiem .
Czy pani mąż Robert lubi te suflety? Czy przy jego diecie może to jeść? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.