
Czekoladowy przekladaniec z nadzieniem “ala” ptasie mleczko
Cześć kochani Mam dziś dla Was przepis na słodkie śniadanie. Wymaga ono od Was trochę uwagi i czasu, jednak efekt końcowy rekompensuje wszystko!
Sposób przygotowania:
Nadzienie: Ze szklanki jogurtu odłożyłam 2 łyżki do przygotowania omletu. Pozostałą część, nasiona chia, połowę ksylitolu oraz wiórki kokosowe zblendowałam, po czym odstawiłam na noc. Wskazówka dla Was nadzienie ze względu na nasiona chia musi zostać dokładnie, energicznie wymieszane, aby nasiona nie opadły na dnie – zawsze poświęcam przynajmniej minutę na intensywne mieszanie.
Omlet: Mąkę, jajka, kakao, drugą połowę ksylitolu, mleko roślinne oraz 2 łyżki jogurtu zmiksowałam na jednorodna masę. Następnie usmażyłam na patelni bez dodatku tłuszczu. Omlet zdjęłam z patelni i odłożyłam na bok aby ostygł, (w innym przypadku nadzienie z jogurtu się rozpuści) po chwili przełożyłam masą jogurtową. Skropiłam polewą czekoladową (czekoladę rozpuściłam w rondelku). Na koniec całość udekorowałam wiórkami kokosowymi.


Komentarze 7 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Smakowa petarda
Gdzie znaleźć jogurt kokosowy? Aniu jakiego używasz?
W Lidlu mają co najmniej dwa rodzaje
A czy można gdzieś znaleźć ile kalorii ma ten pyszny przekładaniec? ?
Wygląda pysznie, na pewno wykorzystam przepis
Trzeba przyznać ciastko pierwsza klasa.
Czasami można uzupełnić braki cukru.