BIO Goji
Goji, czyli owoce kolcowoju tybetańskiego, to małe kulki o czerwono–pomarańczowym kolorze. Obecnie uznaje się je za jedne z najbardziej odżywczych jagód.
Są źródłem witaminy C, ryboflawiny, wapnia, żelaza, potasu, cynku, β–karotenu oraz selenu. Obecność antocojanów, takich jak luteina i zeaksantyna, zapewnia ochronę organizmu przed stresem oksydacyjnym oraz regulację poziomu cholesterolu LDL.
W ich składzie znajdziemy także polisacharyd Lycium Barbarum Polysaccharides (LBP) wykazujący działanie antyoksydacyjne, który również zwiększa odporność organizmu, a także obniża poziom trójglicerydów oraz cholesterolu LDL. Jagody Goji to także źródło błonnika wspomagającego pracę przewodu pokarmowego.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SPOSÓB WYKORZYSTANIA I DAWKOWANIE: Jagody Goji można dodawać np. do koktajli, sałatek lub napojów. Owoców nie powinno poddawać się obróbce termicznej, gdyż działa to niekorzystnie na zawarte w nich związki prozdrowotne.
Aby odczuć korzyści płynące z ich przyjmowania powinno przyjmować się od 10 do 40 gramów dziennie.
Komentarze Jeden komentarz
Dołącz do dyskusji…
są przepyszne! mniam, w pracy, w podróży, bez problemu zastępują przekąskę, moje ulubione