Pysznie i bezkarnie, czyli budyń kokosowy z musem kokosowym

Pysznie i bezkarnie! Tak chciałabym Was zachęcić do kokosowego musu z kaszy jaglanej 🙂 Zbliżają się wakacje więc musi być i owocowo i kokosowo 🙂 Wybierz do budyniu dowolne, ulubione owoce, aby był w smaku taki jak najbardziej lubisz.

Pytacie mnie często o mus kokosowy, dostępny w moim sklepie. Przyznaję się to moje ciche uzależnienie. Jako “kokosomaniak” uwielbiam jego rajski smak:) Mus dostępny w moim sklepie pochodzi w 100% z certyfikowanych ekologicznych upraw i jest wytwarzany poprzez zmielenie miąższu kokosa. Jest bardziej zbity niż olej kokosowy, a w wyższej temperaturze przyjmuje postać gęstego kremu. Sprawdza się jako dodatek do ciast, deserów, musów czy koktajli. Jest dobrym źródłem błonnika, potasu, magnezu i żelaza.

Kokosowy budyń z kaszy jaglanej!
To moja propozycja na dziś:)

Sposób przygotowania:

Ugotowałam kaszę na średnim ogniu w mleku kokosowym. Dodałam dwie łyżki musu kokosowego. Wszystko miksowałam blenderem, do momentu uzyskania jednolitej masy. Przełożyłam do naczynia, do którego wcześniej wrzuciłam owoce. Budyń gotowy!

Komentarze 6 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Kupiłam u Pani ten mus kokosowy jak dla mnie ten przepis okazał się zbyt kokosowy, dodałam dwie łyżeczki i powiem szczerze że mnie zamuliło. Przepis fajny tylko chyba muszę zmodyfikować pod swoje gusta:) ewentualnie dodać troszę jakiegoś składnika który będzie rówoważył smak kokosa np .kakao :)pozdrawiam

Aniu, brzmi przepysznie! Czy to jest przepis na porcję dla jednej osoby? Ile ma kalorii?
Pytam, ponieważ korzystam z Twojej Diet by Ann i mam ochotę na taki pudding, ale moja przekąska może mieć tylko ok. 250 kcal ;).
Pozdrawiam serdecznie 🙂 xx

a jakie mleko kokosowe?czy jest mowa o tym tlustym z puszki?czy inne?

Tak, z puszki 🙂