Chłodnik z buraków z jajem
Wielkanocne przygotowania czas zacząć. Stąd na moim blogu pojawiać się będzie coraz więcej propozycji na Wielkanocny stół. Obok tradycyjnych przepisów na dania Wielkanocne znajdziecie także wiele nowości. Co więc powiecie na chłodnik z buraków z jajkiem? Chłodnik na Wielkanoc? Dlaczego nie!
Sposób przygotowania:
Umyć buraki i ugotować w wodzie. Gotowane buraki wyjąć i pozostawić do przestudzenia. Następnie do przestudzonego wywaru pozostałego z gotowania buraków dodać przyprawy, jogurt roślinny i sok z cytryny. Pokroić ogórka, rzodkiew i buraki (gdy wystygły) w słupki. Dodać warzywa do zupy. Ugotować jajka na twardo i podawać z zupą.
Komentarze 2 komentarze
Dołącz do dyskusji…
Ile wody do gotowania burakow?
Buraki obrane czy nie????