Chrupkie ciasteczka amarantusowe
Dni na obozie są intensywne, ale dzięki moim uczestnikom mam dodatkową dawkę energii.
Dla Was moi Drodzy czytelnicy, też mam małą dawkę energii na te pochmurne zimowe popołudnia 😉
Zdrowa i prosta do wykonania przekąska z amarantusa czyli:
CIASTECZKA AMARANTUSOWE
Sposób przygotowania:
Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut.
Zblenduj jajo z rodzynkami, kakao i olejem.
Dodaj amarantus, wiórki i wymieszaj.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia, uformuj z masy kulki i lekko “rozpłaszcz” na ciasteczka.
Piecz w piekarniku w 180°C przez około 15 minut.
Komentarze 16 komentarzy
Dołącz do dyskusji…
Ciacha super 🙂
(moja wersja nieco słodsza – dodane 8 g cukru kokosowego)
Ciasteczka są super, ale wyszły jak biszkoptowe, nie są chrupkie jak w temacie.
ciasteczka w piekarniku, jestem ciekawa efektu końcowego 🙂 aha, zamiast rodzynek użyłam żurawiny 🙂
Przepis wypróbowany! Wyszły idealnie i smakowały całej rodzinie 🙂 polecam wszystkim
Wyszły super ? zamiast rodzynek dałam żurawine i jagłe bo nie miałam amarantusa.
Ciasteczka przepyszne, pozdrawiam ?
To chyba najpyszniejsze zdrowe ciasteczka jakie jadłam !
Aniu , ciasteczka są pyszne ??i takie proste , będą u mnie gościć często ??
amarantus ugotowany ?
ekspandowanego się nie gotuje 😉
Wspaniale, przepis w porę, zastanawiałam się jak zużyć amarantus 🙂 Dzisiaj piekę ciasteczka
To musi być pyszne! Dzisiaj na pewno wypróbuje, aby osłodzić sobie pisanie pracy magisterskiej:)
Super chrupkie ciasteczka amarantusowe. Nic tylko skorzystać z przepisu. Pozdrowienia.
Jak zrobić aby były chrupkie ??
Aniu,a czy zamiast jajka można użyć wody z ciecierzycy?
Ja użyłam wody z ciecierzycy i jest ok.