Chrupkie ciasteczka amarantusowe

Dni na obozie są intensywne, ale dzięki moim uczestnikom mam dodatkową dawkę energii.
Dla Was moi Drodzy czytelnicy, też mam małą dawkę energii na te pochmurne zimowe popołudnia 😉
Zdrowa i prosta do wykonania przekąska z amarantusa czyli:

CIASTECZKA AMARANTUSOWE

 

Sposób przygotowania:

Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut.

Zblenduj jajo z rodzynkami, kakao i olejem.

Dodaj amarantus, wiórki i wymieszaj.

Wyłóż blachę papierem do pieczenia, uformuj z masy kulki i lekko “rozpłaszcz” na ciasteczka.

Piecz w piekarniku w 180°C przez około 15 minut.

Komentarze 16 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Ciacha super 🙂
(moja wersja nieco słodsza – dodane 8 g cukru kokosowego)

Ciasteczka są super, ale wyszły jak biszkoptowe, nie są chrupkie jak w temacie.

ciasteczka w piekarniku, jestem ciekawa efektu końcowego 🙂 aha, zamiast rodzynek użyłam żurawiny 🙂

Wyszły super ? zamiast rodzynek dałam żurawine i jagłe bo nie miałam amarantusa.

Aniu , ciasteczka są pyszne ??i takie proste , będą u mnie gościć często ??

ekspandowanego się nie gotuje 😉

Wspaniale, przepis w porę, zastanawiałam się jak zużyć amarantus 🙂 Dzisiaj piekę ciasteczka

To musi być pyszne! Dzisiaj na pewno wypróbuje, aby osłodzić sobie pisanie pracy magisterskiej:)

Super chrupkie ciasteczka amarantusowe. Nic tylko skorzystać z przepisu. Pozdrowienia.

Jak zrobić aby były chrupkie ??

Ja użyłam wody z ciecierzycy i jest ok.