Ciasteczka malinowe w 15 minut

Dziś odrobina zdrowych słodkości 🙂

Wszystko po prostu zmiksowałam. Piekłam 15-20 minut w 180 C.

Szybko i pysznie 🙂

Komentarze 45 komentarzy

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Moje się nie przypaliły na brzegach, zrobiłam trochę grubsze ( masę formowałam w zbitą kulkę i na blaszce lekko spłaszczałam) a zamiast żurawiny użyłam jagód goji i dwa daktyle… przepycha!

Przepis bardzo fajny 🙂 ciastka robi się bardzo szybko, przepis jest prosty a ciaska wychodzą naprawdę smaczne 😉

Robiłam je dziś rano pierwszy raz i też mi się słabo kleiły… Co prawda nie rozpadły się później, lecz niestety poprzypalały się na krańcach 🙁 U Was też tak wychodzą? Jakiś patent, żeby mi się nie paliły?
P.S. mimo przypalonych brzegów środek był cudowny!! 🙂
Pozdrawiam

Troche mi sie to nie chce kleic…..mam nadzieje ze mi sie to nie rozpadnie jak wyciagne z piekarnika…..

Pani Aniu ciasteczka przepyszne! zamiast oleju kokosowego dodałam oliwę z oliwek, wyszło pysznie…muszę dorobić bo już zniknęły 🙂

Tak, suszona.
Pozdrawiam

Aniu,

przyznam się, że dawno słyszałam, ale pierwszy raz odwiedzam bloga, może przez to że sledze Cie na instagramie i jestem zachwycona. Gratuluje i dziękuję, że inspirujesz , i życzę dalszych sukcesów! A teraz konkrety 😉
Czy ciastka można usmażyć na oleju kokosowym czy mozna tylko piec? 🙂
Pozdrawiam
Daria

Ja piekłam, ale kto wie? Może placki też będą OK 🙂

Dziękuję za super przepis. W życiu bym nie pomyślała, że można upiec tak proste ciasteczka. Piekłam prawie godzinę-chyba maliny miały za dużo soku. Miód (na który mam alergię) zastąpiłam syropem klonowym. Wyszły super!

Absolutnie zgadzam się z innymi. CIASTECZKA SĄ BANALNE DO WYKONANIA I PYSZNIEJSZE NIŻ MOGŁABYM PRZYPUSZCZAĆ. Część płatków owsianych zastąpiłam płatkami żytnimi. Maliny dodałam mrożone (nie czekałam aż się rozmrożą). A od siebie dodałam jeszcze pół banana. Piec musiałam około 25 minut. WAŻNE! Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka są miękkie. Gdy zostawi się je do wystygnięcia robią się twardsze. Są pysznie słodko kwaśne. Polecam.

Ania, ciastka są fantastyczne, dzięki! Uwielbiam Twoje przepisy, zmieniłaś dość poważnie moje podejście do jedzenia, co po kilku miesiącach mądrego żywienia i sportu widać w lustrze i na wadze. Dzięki!
A wracając do ciastek – cudowna przekąska dla tych często podróżujących, do pracy, albo jako deser! Polecam Wam ją bardzo dziewczyny!

Zapomniałam dodać masła kokosowego, ale i tak ciasteczka wyszły przepyszne. 🙂 W mojej wersji z domowymi wiśniami. Następnym razem wypróbuję inne opcje, bo naprawdę są ekspresowe! 🙂

olek kokosowy moge zamienic lnianym ?
bede bardzo wdzieczna za odp
pozdrawiam

Oleju lnianego nie można podgrzewać ponieważ się wtedy utlenia. Zamiast kokosowego polecam masło klarowane.
pozdrawiam

Czy mogłabyś Aniu podać jakąś alternatywę dla płatków owsianych dla osób na diecie bezglutenowej? Z góry dziękuję 🙂

zapraszam do zakładki śniadania

Czy można zastąpić maliny truskawkami ? 😉

myślę, że tak lub borówkami amerykańskimi.

Pani Aniu ile kcal może mieć jedno z tych ciasteczek? Wyglądają fenomenalnie:) Pozdrawiam!

Nie wiem, nie liczę kalorii.
Pozdrawiam

Pani Aniu,czy można łączyć płatki owsiane z kefirem/maślanką?

Hej Aniu to znowu ja ma jeszcze jedno pytanie czy można zastąpić olej kokosowy czymś innym i czy mozna go dostac w karzdym sklepie ? 🙂
Martaaaaaaaaaa <3 :* 🙂

Olej kokosowy można zastąpić masłem klarowanym.
Pozdrawiam

Hej Aniu mam pytanie czy do ciasteczek trzeba dodawać żurawinę albo zastąpic ja np czymś innym 🙂
PS. Jestem twoja fanka <3 :*

ja dodaję zawsze na co mam ochotę 🙂

Ughhhhhh !!! <3 LOVE cudne !!!
Ania daj znac czy planujecie z Ada treningi grupowe w wakacje 🙂

Aniu można czymś zastąpić olej kokosowy?
Ciasteczka wyglądają pysznie! 🙂