ciastka-owsiane

Ciasteczka owsiane

Co powiecie na małą przekąskę? Z kilku zawsze dostępnych w domu produktów zrobiłam ciastka owsiane! Są świetną opcją na drugie śniadanie w pracy lub szkole, kiedy poziom energii w natłoku zajęć może gwałtownie spadać, a na to nie możecie sobie przecież pozwolić. Przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu, więc zabieganie nie może być wymówką! 😉

 

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane zalałam wodą na noc. Rano dodałam pozostałe składniki i całość zblendowałam. Ciasteczka piekłam w 180ºC przez około 8 minut. Następnie pozostawiłam ciasteczka w piekarniku do wystygnięcia.

 

Komentarze 4 komentarze

Dołącz do dyskusji…

Komentarz jest wymagany

Podpis jest wymagany

Kupiłam Pani książkę “Healthy Sweets” i zrobiłam ciastka z tego przepisu, ale niestety mi nie wyszły 🙁 . Namoczyłam płatki przez noc, odcedziłam i rano zblendowałam z pozostałymi składnikami i masa była bardzo wodnista. Musiałam dodać sporo mąki owsianej i suchych płatków owsianych, żeby ciasto zgęstniało. Nie wiem co zrobiłam źle. Postępowałam zgodnie z przepisem.

u mnie tez tak bylo, wiec przelalam do foremek i wyszly pyszne babeczki 🙂